Distribución: Regiones Tarapaca, Antofagasta, Atacama, Coquimbo, Valparaiso, Metropolitana de Santiago, O’Higgins, Maule, Nuble, Biobio, Araucania, Los Rios, Los Lagos, Aysen, Magallanes.
Usos medicinales: Las semillas se usan como laxante y el jugo de la planta como digestivo y antiparasitario.
-----------
Enfermedad o síntoma
Dolor de cabeza
Parte utilizada
Hoja y tallo
Forma de preparación
Incinerado para obtener yista
Modo de administración
Coqueo
Origen
Tucumán, Argentina
----------
Range. Europe, Asia, North America. Cultivated in Myanmar.
Uses
Root: Paste used to treat diarrhea in children.
----------
Origin:
A common herb. Its leaves and tender twigs are used as vegetable and fodder.
Action:
Laxative, anthelmintic against round-and hookworms, blood-purifier, antiscorbutic. An infusion is used for hepatic disorders, spleen enlargement, biliousness, intestinal ulcers. Used for treating burns
--------------------
Origin
Mizoram, Northeast India
Parts used
Leaf
Ailments
Alopecia
1) Plantas silvestres comestibles y medicinales de Chile y otras partes del mundo/Cordero R., Sebastián; Abella A., Lucía; Galvez L. Francisca; Corporación chilena de la madera: Concepción, 2017 . -- 292 p.
2) DeFilipps, Robert A.; Krupnick, Gary A. / PhytoKeys, v. 102. - - p. 1 - 314, 2018.
3) Khare, C.P./ Indian Medicinal Plants. -- Nueva Dheli: Springer, 2007 . - p. 836.
4) Birla Kshetrimayum/ Medicinal Plants and Its Therapeutic Uses/ USA: OMICS Group eBooks, 2017. p. 26